Projektet Blackie

Så var höstens jästexperiment avslutat. I helgen provsmakade jag och bjöd vänner på Blackie och reultatet var intressant. Alla provsmakare var enade att lagerjästen var godast, men de andra var goda utan att sticka ut.

Den brygd som var gjord med lagerjäst som fått jäsa i rumstemperatur, var ganska intetsägande. Det smakade mycket jäst men även lite "belgiskt". Estrarna och bismakerna tog överhanden. Den öl som var bryggd på SafeAle us-05 smakade som en porter med för liten beska. Smaken och doften blev ganska lam, hade åtminstone behövt en torrhumling för att få någon form av karaktär. Första platsen tog som tidigare nämnt av svartlagern som jäst på balkongen under hela oktober och en bra bit in i november. Däremot hade ölet inte jäst ut så mycket som beräknat, men det kan ha och göra med att det är svårt att kontrollera temperaturen på vädret. Smaken var mýcket maltig och de rostade tonerna från svrtmalten kom till sin fulla rätt, här gjorde det inget att humlen gav vika för malten. Detta öl kommer att bryggas igen framåt våren då vädret tillåter och receptet har fått sig en lätt justering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0