Jakten på en Saison

Jakten på att hitta ett bra saisonrecept är i full gång. Att basen ska bestå av pilsnermalt är lätt att förstå men vad som sedan ska ingå är ett mer difust kapitel. Letade efter klonbryggningar på favoriten från Dupont. Där ska en mindre del Muncker och en liten del ljuskaramellmalt ingå. Andra recept säger att man absolut inte ska ha karamellmalt för att få så liten kropp som möjligt. Omältat och mältat vete är det många recept som innehåller. Samtiliga recept innehåller även socker av något slag, men även där tvistar de lärda. En del säger kandysocker, andra förkastar det och menar att det absolut inte får vara något rafinerat socker samt en tredje part menar att vanligt strösocker går aldeles utmärkt. Som hembryggare blir man förvirrad, speciellt när man inte har full koll på öltypen. Avslutningsvis kommer kryddorna. Apelsinskal och koriander är vanliga kryddor, men de får inte ge någon smak.

Efter många om och men snickrade jag i hop ett recept innehållandes pilsner malt, ca 7% vetekross, en liten del ljuskaramellmalt samt strösocker. Kryddor blev apelsinskal och koriander och humlen Northenbrewer och Saaz. Jästen blev Belgian Strong Ale och tanken är att jag ska ha i champangejäst till sekundärjäsningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0