Tappat och klart

Nu kan det bli sommar, för sommarölet är på flaska. Ordentligt kolsyrat kommer det att bli! Tyckte att det skulle bli uppfriskande en varm sommardag.

Det som bekymmrar mig mest är som vanligt att ölet inte jäser ut som det ska. Det blir alltid mer restsötma än beräknat. Denna gång skakade jag om jästunnan med gämna mellanrum för att bli av med överflödig kolsyra som kan hindra jästens arbete. Läste i jästboken att man skulle göra så. Men det gav ingen effekt. Trots det den höga restsötman blev humlearomen och färgen bra.

Runt midsommar borde ölet vara klart att dricka. Nu ska bryggeriet få vila ett tag. Ska fundera ut några nya förbättringar innan det är dags att brygga igen. Nästa öl kommer antagligen att bli en stark belgare med mycket mörkt kandisocker, kryddat med apelsin och stjärnanis. Den ska få lagra sig fram till jul. Om det inte bli en belgare kommer det nog bli en mörk amerikan istället. Black IPA är inte helt utforskat än...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0