Borde lära mig av misstagen...

Jag måste erkänna att jag är ganska sur, dels på mig själv och dels på en viss butik som ligger på Södermalm i Stockholm. Anledningen att jag är sur på mig själv är att jag har handlat i den ovan nämda butiken trots att jag lovat mig själv att aldrig mer göra det. Jag köpte ett paket jäst där för mindre än en månad sen. När det var dags att brygga med jästen såg jag att "bäst-före-datumet" var passerat sedan en tid innan jag köpte paketet. Jag åkte in till butiken och sa att de hade sålt gammal jäst. Svaret jag fick var att alla deras jäster var gamla. Men de säljer dem till fullt pris, eftersom de påstår att tillverkaren säger att man kan brygga med dem. Efter långt tjaffsande fick jag en viss del av pengarna tillbaka och åkte hem för att försöka brygga med den gamla jästen trots allt (de hade självklart ingen fräsch jäst att byta till).
Ett dygn efter jag "smackat" paketet hade det in svällt någonting... Där stod jag med en färdigkokt vört och skulle dra iväg på semester några timmar senare. Det var bara att hälla i jästen. Inget hade hänt på 6 timmar.

Nu sitter jag många mil från bryggeriet och kan inte kolla om det har kickat igång än. det ända jag kan göra är att hoppas på det bästa, och svära lite för att jag jag inte lär mig av mina misstag. Det är nämligen andra gången jag försöker få en gamla (över 6 mån) Scottish Ale att jäsa. Förra gången gick det åt h*llvete!

Ölets dag

Ja nu har kanelbullen och kladdkakan fått konkurens av ölet. Tänk en alldeles egen dag. Detta borde firas med att man brygger som en galning och dricker massa öl. Men så blir det inte i år. Befinner mig lågt från Gamla Enskede Bryggeri just nu. Men dagen ska firas med Brew Dogs HBC framför grillen. (Det är den sista i IPA is Dead. Favoriten är än så länge Mouteka.)
I samband med firandet av ölets dag, ska jag även fira att det är 3 år och en dag sedan jag satte min första öl. Den första och enda brygd med maltextrakt. Men vad jag kom ihåg så var den rätt god...

Fatöl

Nu har jag investerat i en fatölsanläggning. Han dock inte sätta mig in i den innan jag åkte på semester. Men jag hällde  öl i fatet och pyttsade i en dos kolsyra. Det ska bli spännande och se vad som har hänt när jag kommer hem. Hela tvättstugan är kanske nedsprayad av lättöl, eller så har jag ett fat med lagom kolsyrad öl att njuta av i trädgrden. Spänningen är olidlig. 

RSS 2.0