Vårens planer i bryggeriet
Jag hinner inte brygga klart en öl förän de nästa 3 bryggningarna är klara i huvudet. I vinter/vår planerar jag att göra följande bryggder (troligtvis i denna ordning)
- Modern lager, med Amarillo, Challanger och Saaz humle samt pilsner-, paleale-, muncher- och karamellmalt
- VårIPA, en vidareutveckling av vinter IPAn, fast med Callanger och East Kent Goldinghumle och ännu beskare
- Mörk tjeckisk lager, ska försöka få fram smörkola smaken, har inte bestämt humle, men antagligen blir det Saaz för hela slanten!
- Stout, baserad på Imperialen som står i källaren, fast denna ska vara alkoholsvagare och inte lika kraftig
- Mats födelsedagsöl, första beställningsjobbet...får se vad det blir.
- En steamöl. Undra om man kan göra det på vanlig lagerjäst, måste pröva.
Till sommaren planeras även
- Fläderöl
- Midsommarbryggd
- Ljungöl
I sommar ska jag även se om jag kan fånga vildjäst och brygga öl på det, men mer om den saken senare.
Mats födelsedagsöl... låter både farligt och djävulskt.
Jag gillar dina många och goda planer, det låter lovande alltihop. Mest nyfiken blir jag dock på vildjästplanerna!