Nu är glada julen slut, slut ,slut...

Nu är åtets stora äta- och drickahögtid över. Som vanligt vill man inte tänka på julmat och julöl men en liten summering av årets drycker skulle sitta på sin plats. Jag måste börja med att erkänna att jag inte provat alla öl jag har inhandlat. Några får vänta till nästa år och en och annan kankse slinker ner någon mellandag.

I sann egoanda ska jag börja med mitt eget öl. Jag blev ganska nöjd med årets upplaga, men till nästa år ska jag minska lite på apelsinskalet och skjuta till lite mer beska. Ölet blev lättdrucket och gav därför inte sillen den match som den behövde (tur att det finns snapps). Det ölet som jag tappat på partyfat blev godare en flaskvarianten, det har nog med att göra att kolsyran blev mjukare och krämigare i fatet. Specialvarianten av ölet har jag inte druckit än, men jag vet att det mår bra av att vila ett tag till.

Nu till de drycker som finns att köpa. Jag tar upp några av årets höjdpunkter och lämnar besvikelserna därhän. Till sillen blir det helt klart Sigtuna Vinter Lager, mycket gott och passande. Till det småvarma väljer jag St Peters Winter Ale, ett ganksa neutralt och lättdrucket öl, men o så gott. Osten får i år sällskap av en ett års lagrad Hibernation Ale. Förra året tyckte jag att det var sött och tråkigt, men efter lagringen blev det helt fantastiskt. Måste köpa på mig ett lager till framtida jular. Slutligen väljer jag Corsendonk framför brasan när jag väntar på tomten, passar til julgodis eller som julgodis. Om man mot all förmodna inte skulle vara nöjd med detta går det alltid att dricka en Fullers Old Winter Ale. Fullers håller alltid måttet enligt min mening.

Som sagt, besvikelserna lämnar jag därhän och hoppas att 11 månader räcker för att bli sugen på julöl igen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0