Fattigmans beergun

Nu har jag byggd en "fattigmans beergun". Det blev lite mer kolsyra i flaskan, men inte tillräckligt. Skummet var katastrofalt dåligt. Känns lite tråkigt. Antar att problemet ligger i att jag inte kan kyla ner fatet tillräckligt och därför frigörs kolsyran när ölet hamnar i flaskan. Det får helt enket bli en batch till på det gamla hederliga "socker-i-flaska" sättet. Måste ur och ragga kylskåp, eller frys.

Mottrycksfyllare

Får ingen stil på mottrycksfyllaren. Det skummar inte allt för mycket med kolsyran försvinner när det hamnar i flaskan. Har inte någon möjlighet att kyla ner fatet. Har ingen lust att köpa en dyr Beergun och samtidigt vill jag komma ifrån jästsatsen i flaskan....får fundera mer på saken.

Succé

Oj så bra det blev! Regnet stod som spön i backen, så humöret var inte på topp när jag drog mina ölfat till årets Gatufest. Men jag hade tur. Platsen de tilldelade mig var precis bredvid korvförsäljningen och de hade ett fint tält jag fick stå under (TACK!!!). Sen vet alla att öl och korv fungerar bra ihop. Vi hade mycket glädje av varandra, korvisarna och jag!
Trots vädret var det mänga som kom till marknaden och många var sugna på korv. Kön ringlade sig strategiskt förbi Gamla Enskede Bryggeris bord... Det såldes en del "i-väntan-på-korv-öl", "gott-till-korv-öl" och "fan-vilket-kul-initiativ-öl". Allt som allt såldes 99 öl!!! Tillsammans med lite provsmakningar och "promtion give aways" gick det nästan 2 fat!
Dagen var mycket lyckad och rolig, jag fick lära känna många grannar, bryggarvänner och ölintresserade. Nu är jag sugen på att ta bryggeriet en nivå till. Ölet måste ut till folket, eftersom folket vill ha det.
Men hur...det återstår att se.

RSS 2.0